Nissan и Honda обявиха, че ще си партнират


15 Mar 2024

Ситуацията в съвременната автомобилна индустрия често налага различни производители да работят по съвместни проекти, за да намалят разходите за развойна дейност. Ще дадем само един пример - Ford и Volkswagen, които обменят двупосочно лекотоварни автомобили и пикапи. 

По-рано през седмицата чухме за първи път информацията, че Nissan и Honda обмислят общ проект, фокусиран върху електрически автомобили. Информацията беше потвърдена от японците, но засега не е известно много.

Сътрудничеството все още е в начален стадий, но ако Nissan и Honda сключат сделка, планът е усилията да се насочат към „автомобилни софтуерни платформи, основни компоненти, свързани с електромобилите, и допълнителни продукти“. Софтуерната част може да се отнася до технологиите за безопасност и/или автономно шофиране, тъй като прессъобщението, публикувано от двете компании, говори за „нула смъртни случаи при пътнотранспортни произшествия“.

Според материал, публикуван от Nikkei Asia преди няколко дни, Nissan и Honda искат да разработят нова платформа, предназначена изключително за електрически превозни средства. Сътрудничеството може да се разшири до по-задълбочено съвместно проектиране на електромобили.

Лукс от Китай!