Китайският гигант Dongfeng обмисля завод в България

  • Завод на компанита в сътрудничество със Stellantis във Виетнам Завод на компанита в сътрудничество със Stellantis във Виетнам
  • Nammy 01 Nammy 01
  • Nammy 01 Nammy 01
  • Voyah H37 Voyah H37
  • Voyah H37 Voyah H37

21 Mar 2024

През април в България идват представители на китайската автомобилна компания Dongfeng, които ще обсъждат възможността за изграждане на завод за производство на автомобили в Бургас. Бомбата хвърли Юлиан Чебишев, шеф на българското представителство на марката Voyah, част от концерна Dongfeng, цитиран от “24 часа” и Automedia.

Dongfeng Nammy 01

Предвиждат се срещи с представители на правителството и община Бургас. Според информацията в българските медии Dongfeng избира място за завод между България и Италия.

 

Планът на китайците е в Европа да се произвеждат два модела, предвидени за нашия пазар – малкият електрически кросоувър Dongfeng Nammi 01 и по-големият и луксозен също електрически Voyah H37.

Voyah H37

Dongfeng е третата по големина от четирите големи държавни китайски компании за производство на автомобили след SAIC и FAW. Dongfeng предлага няколко различни марки автомобили, сред които най-позната у нас е Voyah, специализирана в електрически модели. 

Лукс от Китай!