Kia K4 налага нови стандарти в дизайна

  • 16 изображения Kia K4 16 изображения Kia K4

22 Mar 2024

Kia Corporation представи официално първите подробни изображения на новия Kia K4. Компактният седан от ново поколение възприема смелия подход на марката за непрекъснато движение напред, демонстрира иновации и превъзходни дизайнерски качества в своя пазарен сегмент.

Вдъхновен от философията на Kia „Единство на противоположностите” („Opposites United“) и по-специално от принципа „Прогресивна мощ” („Power to Progress“), екстериорът на компактния седан K4 отразява непоколебимата решимост на Kia да създава най-вдъхновяващите, иновативни и естетически прогресивни решения за мобилност.

„Всеки детайл в дизайна на K4 е внимателно обмислен и изпълнен в съответствие с философията „Единство на противоположностите”, обединявайки изчистени повърхности и технологични детайли в смело и хармонично сплотено единство. Всеки стилистичен аспект укрепва допълнително връзката между марката и дизайна“, заяви Карим Хабиб, изпълнителен вицепрезидент и ръководител на Kia Global Design.            „С дизайна на K4 ние надграждаме опита и правим нашите ценности достъпни за още по-широк кръг хора, предлагайки им адекватен и смислен продукт, който да внесе вдъхновение в начина, по който те мислят, движат се и живеят. "

Външният дизайн отключва нови възможности чрез прогресивен динамизъм
Надминавайки с лекота актуалните стандарти по отношение на дизайна в сегмента на на компактните седани, автентичната аура на Kia K4 излъчва амбиция, смелост, енергия и мощ.

Дизайнерите на Kia са създали каросерия с нестандартен, модерен облик. Органичният поток от светлина между редуващите се квадрати подчертава формата, преминаваща през целия дизайн на каросерията. Този „дезруптивен”, рушащ стереотипите подход е особено добре видим в страничния силует на новия K4, където изтегленият назад фастбек стил хармонира идеално със смелия и прогресивен характер на марката Kia.

Отпред Kia K4 създава поразително впечатление. Вертикално разположените фарове образуват широка, изключително уверена осанка, докато елементите на дневните DRL светлини (Daytime Running Light) са интегрирани в хоризонтални хромирани ленти, за да подчертаят допълнително изискания чар на K4. Най-новото превъплъщение на светлинната технология „звездна карта” на Kia отразава поредната еволюция на емблематичното за марката „тигрово лице” (Tiger Face).

Погледнат отзад, K4 излъчва мощ и динамика. Разположените във външните краища на каросерията вертикални светлини се спускат отвесно надолу към широката броня в техно стил, а вграденият в нея аеродинамичен дифузор допълва картината със своя ярък графичен дизайн.

Интериорният дизайн съчетава иновативните технологии и изключителния комфорт в привлекателно визуално и функционално излъчване
Философията на Kia „Единство на противоположностите” („Opposites United“) намира приложение в интериора на новия модел като комбинация между две на пръв поглед противоположни концепции. Този радикален подход се илюстрира отлично от стилистиката на вътрешното пространство на новия K4, където „очакваната“ концепция за ориентирано към водача арматурно табло се среща с „неочаквания“ дизайн на формите, придавайки неповторим характер на интериора на K4. Вместо традиционното оформление с обърнати под ъгъл към водача екрани и прибори за управление, новият интериор отделя водача и пътника посредством смело графично решение. По този начин се постига ясно разграничение между двете пространства – кокпитът на водача от една страна и пътническото пространство със своя комфорт от друга.

Уповавайки се на принципа „Разумна радост” (Joy for Reason) в стилистичната философия на Kia, дизайнерите са разработили вътрешно пространство, фокусирано върху усещането за интериора и върху неговите функционални и практични атрибути. Чрез контрастиращите технологични елементи в пространството за водача и комфортните детайли в зоната на пътника се постига перфектен баланс между рационалното и емоционалното.

Предлага се богат избор от възможности за пряко и индиректно осветление на  изискания, първокласно изпълнен интериор на K4. Арматурното табло е доминирано от големия централен екран и елегантно оформената централна конзола, която подчертава допълнително разделението между пространствата за водача и пътника. Съзнателното свеждане до минимум на физическите бутони и прибори контрастира с поредицата от красиво оформени и елегантно интегрирани физически бутони за функции като „Начало“, „Карта“ и „Търсене“, които в комбинация с въртящия се контролер дават възможност за бързо и интуитивно управление на функциите. Четирите разположени под тях допълнителни бутона осигуряват максимална лекота при настройките на отоплението, климатичната инсталация и вентилацията на купето.

На разположение на клиентите е вълнуваща гама нови тапицерии на седалките, материи на облицовките, десени и цветове като Medium Gray, Slate Green, Canyon Brown и Onyx Black, които подчертават допълнително изисканото и луксозно излъчване на интериора на новия K4.

Глобалната премиера на новия Kia K4 ще се състои на 27 март в рамките на международното автомобилно изложение в Ню Йорк. Kia ще осигури пряко предаване на световната премиера на модела в Ню Йорк, която може да бъде проследена онлайн: worldwide.kia.com. Новият K4 налага нови стандарти по отношение на дизайна, в сферата на иновациите и удоволствието от шофирането в пазарния сегмент на компактните седани.

 

Лукс от Китай!