Арестуваха шофьора, блъснал с такси майка и дете в София (Видео)

  • Кадри от охранителна камера записват момента на инцидента в кв. Толстой Кадри от охранителна камера записват момента на инцидента в кв. Толстой

10 Apr 2024

Запис от охранителна камера запечатва как таксиметров шофьор блъска майка и дете в София. Водачът на таксито дори не спира да провери състоянието на ударените от него хора, а вместо това бяга от мястото на инцидента. За щастие майката и детето се разминават без наранявания.

Случаят е от 6 април, станал в столичния квартал „Толстой“ близо до 54 СОУ. Кадрите са разпространени във FB групата „Катастрофи в София“ с апел да се намерят свидетели и извършителят да бъде установен.

Само за два часа след качването на клипа в социалните мрежи шофьорът на жълтата Dacia е намерен от полицията и арестуван. Тепърва предстои да разберем какво наказание ще получи.

Както се вижда от записа майката и детето ходят пеша, а малчуганът бута колелото си. Виждайки идващото такси двамата дори се опитват да забързат крачка, но колата ги удря и поваля на земята. Слава Богу те се изправят след удара, а майката прегръща сина си, който вероятно е бил в шок от случилото се.

Допълнение от 9:20 ч. 11 април: Според информация на БНТ, шофьорът не е задържан, а глобен...

Преди година в Париж жена с черно Renault Clio блъска пешеходец, пресичащ на пешеходна пътека (видеото е по-долу). По подобен начин тя се опитва да избяга от пътноранспортното произшествие и не спира след удара. Моторист с костюм на дядо Коледа, станал свидетел на случилото се, започва да гони шофьора беглец.

 

Преследването приключва след няколко минути, когато настоятелният моторист успява да съобщи на двама полицаи, също с мотори, че до тях има кола, блъснала преди малко човек. Униформените успяват да блокират Clio-то, а един от тях дори насочва пистолет към жената, която за секунди е свалена и арестувана.

Лукс от Китай!