Обновеният VW Golf е вече в производство


15 Apr 2024

Серийното производство на обновения Volkswagen Golf стартира в завода на марката във Волфсбург. Първият автомобил от технически и визуално обновеното осмо поколение на модела, който слезе от поточната линия в зала 12, е Golf Style1 в цвят анемоново син металик – почти точно 50 години след като първата серия Golf е качена на поточните линии във Волфсбург.

„Golf е в сърцето на марката Volkswagen от половин век, предлагайки достъпна мобилност за всички на най-високо техническо ниво. Golf непрекъснато се адаптира към нуждите на клиентите, като по този начин се превърна в световен бестселър, произведен във Волфсбург. Точно това надграждаме с новия еволюционен етап – с още по-висока ефективност, комфорт и качество и нова концепция за работа,” коментира Томас Шефер, главен изпълнителен директор на Volkswagen Passenger Cars.

През последните пет десетилетия основният завод на Volkswagen във Волфсбург в известен смисъл се превърна в „душата“ на глобалното производство на Golf: над половината от повече от 37 милиона автомобили на този цар на компактния клас, продадени до момента – средно 400 000 бройки годишно – са сглобени в основния завод. Това включва „класическия“ Golf, сега в своето осмо поколение, с различни производни като Golf Variant и Golf Sportsvan, както и широка гама от модели и задвижвания.

Най-големият завод за производство на автомобили на Volkswagen Group има още една причина да празнува. Само няколко дни преди новият Golf да влезе в производство, фабриката отпразнува 48-милионния автомобил, слязъл от поточната линия - никой друг автомобилен завод в световен мащаб не е произвел толкова много превозни средства, колкото фабриката във Волфсбург. От само себе си се разбира, че юбилейният модел е Golf. Моделът в сиво вече е на път към клиент в Обединеното кралство.

„48 милиона е впечатляваща цифра, която никога не би била възможна без мотивирана и квалифицирана работна сила“, каза Юрген Махнкопф, заместник-председател на Генералния и груповия работнически съвети. „Нашите служители са вложили сърцето и душата си във всяко едно превозно средство, което е било произведено тук през последните 50 години.“

Лукс от Китай!