Nissan представи обновения Qashqai

  • Галерия със седем снимки Галерия със седем снимки

18 Apr 2024

Nissan Qashqai е един от най-популярните кросоувъри в света. Сега бестселърът на японците получи обновяване в средата на живота на актуалното трето поколение, което дебютира през 2021 г.

Предницата е с изцяло нов дизайн, вдъхновен от електрическата Ariya. Освен това Qashqai е получил нови 20-инчови джанти и по-готини фарове.

Конвенционалните версии разчитат на 1,3-литров мотор с хибридна помощ, като вариантите за мощността са три: 140, 160 и 190 к.с. По-интересен е моделът E-Power, който използва своя 1,5-литров бензинов двигател само за зареждане на батерията, а не за директно управление, като при тествания от нас X-Trail.

 

Този вариант на колата се движи само от електромотор. Qashqai, обаче, няма да предлага плъгин хибрид или изцяло електрически модел.

В интериора откриваме обновен вариант на инфоразвлекателната система, базирана на Android. Това означава вградени Google Maps и асистентът на Google.

Любопитна е възможността колата автоматично да запомня места за паркиране, които се използват често. Предлага се и опцията за “прозрачен” преден капак – нещо, което става все по-популярно при много модели и улеснява маневрирането, дори да не говорим за офроуд.

За Европа моделът ще продължи да се прави във Великобритания.

 

Лукс от Китай!