Вода срещу ток: Porsche Taycan нагази в наводнението в Дубай (Видео)


18 Apr 2024

През последните няколко дни пустинният оазис Дубай бе залят от библейски потоп. Хиляди коли се оказаха под вода и тепърва ще става ясно какви са размерите на щетите от бедствието. За жалост в съседен Оман има загинали хора, сред които и деца.

В социалните мрежи се появиха клипове как големи Toyot-и си проправят път в наводнения трафик, но видеото по-долу е нещо различно. Шофьор на електрическо Porsche Taycan реши да рискува и да „преплува“ участък от магистрала, пред който мнозина биха се отказали.

Разпориха Porsche Taycan като консерва, за да му откраднат фаровете

Когато вижда водата водачът на Taycan-а спира, но все пак с ниска скорост тръгва в опит да стигне „другия бряг“. В един момент изглежда, че електрическото Porsche се носи над водата и е изгубило контакт с асфалта.

В крайна сметка колата минава през водата и продължава пътуването си. Не е ясно обаче дали всичко в нея функционира правилно и дали не е наводнен салонът, тъй като в края на „плуването“ шофьорът прави грешката да настъпи газта и по този начин качва водата над капака, откъдето лесно може да влезе през въздуховодите в купето.

Лукс от Китай!