Как ни тестват за наркотици и кога се отнема автомобил? Dizzycast#17

  • Димитър Карагегов и адв. Елица Буенова разговарят с Ради Ангелов на спорната тема, свързана с тестовете за наркотици и наказанията у нас Димитър Карагегов и адв. Елица Буенова разговарят с Ради Ангелов на спорната тема, свързана с тестовете за наркотици и наказанията у нас

19 Apr 2024

В новия епизод на Dizzycast показваме в детайли как работи използваният от българската Пътна полиция Drug Test 5000 и защо е нож с две остриета.

Адвокат Елица Буенова и активистът Димитър Карагегов от Liberty 420 разговарят с редактора на DizzyRiders Ради Ангелов за:

- промените и проблемите в Закона за движение по пътищата

- защо с драконовски мерки не се намали смъртността?

- глобите и наказанията в България и в чужбина

- свалянето на регистрационни номера

- конфискацията на коли и тяхното съхраняване

- полевите и кръвните тестове за алкохол и наркотични вещества

- митовете за бързите резултати от пробите

- колко струват касетите и апаратите в патрулките и какво представляват отвътре?

- корупцията на пътя и в болниците

- търговете на НАП

- правата ни и липсата на такива.

Тази събота, 20 април, от 15:20 часа на Орлов мост в София ще се проведе протест под наслов „Употреба не е въздействие“. Той е насочен срещу последните промени в Закона за движение по пътищата, а един от организаторите е гостът ни Димитър Карагегов. В новия ни Dizzycast той разкрива защо шофьори излизат на протест и как за една цигара марихуана, изпушена днес, човек може да стане криминално проявен и осъден 2 седмици след употребата й.

Адвокат Елица Буенова е професионалист с огромен опит в делата с тежки пътнотранспортни произшествия. Тя има допирни точки с някои от вижданията на Димитър Карагегов, но по други теми заема точно обратната позиция.

Темата за наркотиците е табу за повечето медии, но свободата на словото е важна за нас, независимо дали сме съгласни или не с казаното в студиото ни.

Гледайте 120 минути DizzyCast #17!

И се включете в коментарите под видеото!

Лукс от Китай!