В Гърция се появи запорираната мегаяхта за $250 милиона на криминален 87-годишен дядо (Видео + Галерия)

  • Галерия от 10 снимки с мегаяхтата Aviva на собственика на Галерия от 10 снимки с мегаяхтата Aviva на собственика на

21 Apr 2024

Ако гледате футбол и следите английското първенство вероятно знаете кой е Джо Люис. Той е 87-годишен британски милиардер, собственик на футболния лондонски клуб „Тотнъм“, намиращ се в момента на 5-то място в класирането.

Миналата година богатият дядо го загази юридически и бе обвинен в 19 престъпления, свързани с търговия с вътрешна информация. Джо Люис се призна за виновен, но съдът поиска солена гаранция, за да го пусне на свобода, докато трае делото.

Част от нея е гарантирана като на мегаяхтата на Джо Люис е сложен запор. Останалите пари са покрити с неговия частен самолет, като така гаранцията е обезпечена.

Джо Люис е давал огромни суми на заем на свои хора, членове на семейството и негови служители да купуват акции от печеливши компании, за които възрастният бизнесмен имал поверителна информация.

В крайна сметка за провиненията си дядо Джо е осъден да плати „само“ 5 милиона долара и получи 3 години условна присъда. Инвестиционната му компания е глобена с допълнителни 44 милиона долара.

След драмите в съда мегаяхтата и самолетът са освободени и Джо Люис отново може да ги ползва най-вече на Хаваите, където живее през повечето време.

Яхтата Aviva, струваща 250 милиона долара, плава за пръв път от 7 месеца. Тя е забелязана във водите на Гърция и по-точно около бреговете на красивия остров Закинтос.

Тази мегаяхта е наистина мега. Вътрешността й е толкова голяма, че побира корт за падел тенис. Екстериорът вдъхновен от модерните бойни кораби, а за описанието на интериора са нужни няколко страници от яхтено списание.

Във видеото и галерията по-долу може да видите за какво става дума. Само ще добавим, че яхтата е дълга 98 метра, може да побере 16 гости и 25 души екипаж, има два MTU двигателя с обща максимална мощност 7830 к.с., може да плава с максимални 37,5 км/ч и да поддържа 30,5 км/ч крайсерска скорост. Нощно време използва електрически двигатели, осигуряващи тиха работа и скорост от 20,3 км/ч. Корпусът е направен така, че да плава безпроблемно в най-бурни условия.

Говори се, че в яхтата е събрана част от колекцията на Джо Люис, оценявана на 1 милиард долара. В нея влизат произведения на Пабло Пикасо, Густав Климт, Едгар Дега и Зигмунд Фройд.

Лукс от Китай!