Новият Opel Grandland дели платформа с Peugeot 3008 и има пробег до 700 км на ток

  • 5 снимки 5 снимки

23 Apr 2024

За никого не е тайна, че Opel и Peugeot - заедно с още почти дузина марки - са част от една обща група. С това лесно можем да си обясни факта, че най-новите предложения в SUV сегмента на немците и французите - Grandland и 3008 - делят обща платформа.

„Новият Grandland е особено важен за Opel. С него всеки модел на Opel без изключение се предлага в електрическа версия. Това е голяма стъпка в нашата посока за пълна електрификация на марката. Новият Grandland е проектиран и разработен в Рюселсхайм и ще се произвежда в Айзенах. Връзката с Opel Experimental е налице. Той предлага иновации, които бяха забелязани за първи път при този необикновен концептуален автомобил. Новият Grandland ще засили нашата позиция във важния C-SUV сегмент,” обяснява изпълнителният директор на Opel Флориан Хютл.

Новият Grandland представлява важна стъпка за немците в превръщането на електрическата мобилност в още по-привлекателна възможност за придвижване. Това е първият Opel, който се възползва от собствената платформа Stellantis STLA Medium BEV. Благодарение на новата архитектура, новото пакетиране на плоска батерия с до 98 кВтч капацитет, електродвигателя от ново поколение и функциите за пестене на енергия от термопомпата, новият Grandland Electric ще може да осигури пробег до около 700 километра без вредни емиси. Зареждането също е оптимизирано. На обществена станция за бързо зареждане са необходими само около 26 минути за презареждане до 80 процента от капацитета на батерията.

Клиентите, които предпочитат друг тип задвижвания пред чисто електрическа опция, ще намерят това, което търсят. Новият Grandland Plug-in Hybrid с до 85 км пробег без локални емисии и Grandland Hybrid с 48-волтова технология предлагат допълнителни решения. 

Като семейно ориентиран автомобил, силен фокус е поставен върху функционалността в купето. Целта е не само да се осигурят множество места за съхранение и удобство, но и да се осигурят иновативни решения, улесняващи пътуването. Акцентът на тези умни решения е Pixel Box. С осветеното полупрозрачно стъкло и приятна обвивка, този елемент не само подобрява визуалната привлекателност на конзолата, но е и изключително функционален. Безжичното зарядно устройство за смартфон е разположено зад стъклото, така че устройствата да могат да се зареждат, докато се съхраняват безопасно. Постоянната видимост на смартфона също гарантира, че няма да бъде забравен в автомобила, когато напускате Grandland. Общо новият Grandland предлага над 35 литра вътрешни отделения за съхранение – от Pixel Box през джобовете за телефон в облегалките на предните седалки до голямото място за съхранение под централната конзола, в което е интегриран и 12V контакт.

Лукс от Китай!