Среща с Genesis X Gran Berlinetta на изложението в Пекин. Auto China 2024: Галерия #2

  • Галерия с 51 снимки. Галерия с 51 снимки.

28 Apr 2024

Ниска, широка, с големи колела и ретро препратки. И, оранжева. Genesis X Gran Berlinetta привлече вниманието ми от около 50 метра, което е изумително постижение, предвид размерите и гъстотата на запаленост на залите на Auto China 2024. Успях да се добера и до щанда на корейците, които определено са изградили впечатляващ щанд, с акценти в оранжево и синьо. X Gran Berlinetta е вече позната за някой, още повече, след като марката показа версия в чест на легендарния автомобилен състезател Джаки Икс.

В Пекин обаче колата е в Dizzy Racing Orange и е мега! Шегувам се за цвета, но не и за впечатлението, което създава. Супер ниска, подвеждаща, че може да бъде чисто електрическа, а реално – хибридна. Lambda 11 V6 в средата, 870 к.с., плюс ел. асистенция за общо 1071 к.с. и почти 1340 Нм максимален въртящ момент.

Другият „портокал“ на щанда е GV60 Magma Concept, но новостите са в синьо – две световни премиери, седаните Electrified G80 и G80 EV Magma Concept. Втората е особено интересна и загатва за бъдещ сериен „перформънс“ седан на ток.

В галерията също ще видите кадри от щанда на Volkswagen, чиято премиера Dizzy приятелите ми вече отразиха в сайта ни, BMW Neue Klasse, коли на XPANG, включително и летяща (или поне за такава претендира), няколко кадъра на вечния “G-wagen” (и на ток) и още.

Лукс от Китай!