Bark Air е първата авиокомпания, която предлага бизнес класа за кучета


09 May 2024

Американска авиокомпания смята, че е открила интересна ниша: луксозни полети за кучета и техните стопани. Базираната в Ню Йорк авиокомпания предлага превозване на кучета при възможно най-луксозни условия – с удобни легла на борда, одеяла, играчки и възможност за разхождане – вместо обичайното затваряне в клетка в багажното отделение. Все пак от съображения за сигурност при излитане, кацане и турболенция домашните любимци трябва да са на повод. Между другото на борда не се допускат деца, което в доста хумористично оформеният сайт на компанията е оправдано с навика на хлапетата да тръшкат силно масичките на гърба на седалките и да дърпат опашките на кучетата…

 

Полетите започват през юни и засега свързват само три града – Ню Йорк, Лос Анджелис и Лондон, но при интерес компанията смята да увеличи дестинациите.

Самолетите са Gulfstream 550, а цената за удоволствието на четирикракия ви приятел не е ниска – 8000 долара в посока с включен и билет за стопанина. От компанията уточняват, че ще свалят цените щом услугата им стане достатъчно популярна.

 

Лукс от Китай!