Това Lamborghini Murciélago LP-640 Roadster се продава

  • Галерия с 21 снимки. Галерия с 21 снимки.

15 May 2024

Спомням си, когато излезе Murciélago. Беше 2001 година, интернет още не беше всичко, както днес, а Bburago бе единственият ми шанс да сбъдна мечтата си да имам новото Lambo. Обиколих няколко магазина, с финал зала „Универсяда“. Нямаше, навсякъде беше свършило или са ме лъгали продавачите.

Вече притежавах Dodge Viper RT/10, в най-якия мащаб 1:18, благодарение на склонността ми да убедя баща ми да ми вземе количка за мнооого пари. Но ми бе купен, когато бях на 7 или 8, това не помня. Без значение, тези думи са за да се опитам да ви представя, какво чувствах към Murci тогава.

За щастие, преди година седнах зад волана на наследника на Diablo, с Dizzy и със съгласието на Иво. Беше от моментите тип „Среща с героя си“. Не бях разочарован. Murciélago винаги ще бъде любим за мен модел и винаги, когато видя готин екземпляр във вече „нашумелия“ интернет, го разглеждам. Често и споделям с вас.

Като този “Verde Ithaca” екземпляр на едва 4450 км, произведен през 2009 г. Той е от по-късната спецификация LP-640, чието означение отговаря на максималната мощност на вече 6,5-литровия V12. Колата е обявена от mechatronik.de за 446 250 евро и изглежда, като да си заслужава.

Първото Revuelto в България!