Административният съд разпореди да се прекрати промяната на движението в центъра на София


16 May 2024

Софийският административен съд постанови да бъдат "безусловно прекратени действията на Столична община" по промяна на движението в центъра на София.

    "По искане на Сдружение с нестопанска цел в обществена полза „Европейски център за транспортни политики” срещу неоснователните действия на СО, с разпореждане № 5390 по административно дело № 4553/24 г. Административен съд София – град постановява да бъдат безусловно прекратени действията, извършвани от длъжностни лица от Столична община, разпоредени от зам.-кмета по Транспорт Илиян Павлов във връзка с въвеждане на нова постоянна организация на движението в гр. София по бул. „Витоша”, бул. „Патриарх Евтимий” и ул. „Проф. Фритьоф Нансен” чрез разчертаване на нова пътна маркировка, поставяне на пътни знаци, преградителни съоръжения и т.н.",  гласи съобщение на официалната страница на съда.

Разпореждането може да бъде обжалвано пред ВАС в тридневен срок.

Новата организация на движението на столичните булеварди "Витоша", "Патриарх Евтимий" и ул. "Фритьоф Нансен", които се намират в идеалния център на столицата, предизвика скандали и разделение както в администрацията на града, така и сред хората. Проведоха се и протести. Освен това се появиха обвинения, че промените не са съгласувани с МВР.
Новата маркировка и разпределение на местата за паркиране, както и вело алеите, бяха направени по време на дългите почивни дни за Великден.

Източник: OFFNews

Първото Revuelto в България!