Morgan Midsummer e елегантен проект с Pininfarina. Ще направят само 50


17 May 2024

Колата е яка. Дори да не сте ценители на ретро формите, ще оцените елегантността и изчистените линии на новия Morgan Midsummer. Форми, вдъхновени както от историята на британския производител, така и от дизайните на Pininfarina от 30-те и 40-те. Дългият преден капак е алуминиев и отнема над 250 часа работа, за да бъде изработен. Така казват от Morgan, които споделят и че интериорът на автомобила е съставен от повече от 400 отделни слоя дървесина. Реално и част от екстериора, тъй като горните парчета на вратите също са дървен ламинат.

Шасито? Традиционно Morgan използват ясеново дърво за рамата, но Midsummer е базиран на съвременната CX платформа от лепени и нитовани алуминиеви профили. Относно задвижването, британците не споменават какво точно е, но най-вероятно е идентично с това на Plus Six. Което означава 3-литровия 6-цилиндров BMW B58 с 340 к.с. и 500 Нм, свързан към 8-ст. автомат ZF. Прилични показатели, още повече като се има предвид масата от около 1000 кг.

Цена? Не се споменава, но така или иначе всички 50 планирани автомобила вече са продадени. Можем да предположим, че сумата е сходна с тази на Plus Four CX-T или над 200 хил. евро за парче.

 

Много по-добра от предишната?