Ducati Monster Senna е специално издание, посветено на легендата

  • Галерия с 20 снимки. Галерия с 20 снимки.

20 May 2024

Айртон Сена е един от първите собственици на Monster 900, казват от Ducati. През 1993 г. легендарният пилот дори пристига на гала вечерята за Голямата награда на Монако с червения мотоциклет. Кадрите със Сена и Ducati 851 също са популярни, така че връзката на бразилеца с италианската компания е силна.

И повод за Ducati да пуснат колекционерския Monster Senna. Специалното издание е ограничено в серия от едва 341 броя, като 3-ката е заради титлите на Сена, а 41 е броят на победите му в отделни надпревари. Цветовата схема също не е случайна и ясно кореспондира с багрите, които веднага асоциираме с каската на бразилеца.

Колекционерската машина е допълнително олекотена, в сравнение със стандартния модел. Тя тежи едва 175 кг без гориво, с 4 по-малко (-1,86 кг заради кованите колела), а задвижването се осигурява от 937-кубиковия 2-цилиндров Testastretta 11° двигател със 111 к.с. 

И останалите компоненти са на най-високо. Brembo Stylema спирачки, окачване Öhlins и така нататък. Готин елемент е и табелката със серийния номер, XXX/341, по която ще се различава веки байк.

Първото Revuelto в България!