Renault и Volkswagen се отказаха да разработват автомобил заедно


23 May 2024

Преговорите между Volkswagen Group и Renault за съвместна електрическа кола се водят от декември тази година, но изглежда изходът няма да бъде положителен. Колата на VW на стойност 20 000 евро и новият Renault Twingo трябваше да бъдат разработени заедно и да бъдат произвеждани заедно с цел по-ниски разходи. Преговорите, които никога не бяха официално потвърдени, обаче вече са прекъснати, съобщава Reuters, позовавайки се на вътрешни лица.

Според репортажа сътрудничеството не се е осъществило, тъй като не е било възможно двете страни да се споразумеят за мястото на производство. Сега Renault иска да продължи разработката на новия си най-малък модел със собствени сили. 

Един от източниците на информация казва, че работническият съвет на VW е изиграл роля за провала на преговорите. Друг източник казва, че преговорите са прекъснати главно защото Renault иска да произвежда колата и за двете компании в един от заводите си, докато VW настоява да използва напълно европейската си производствена мрежа и да сглобява своя автомобил. Двете компании са били много близо до постигане на споразумение, но в крайна сметка VW решава да разработи своя собствена кола.

Много по-добра от предишната?