24-часовото картинг състезание на България наближава: 8-9 юни

  • Галерия с 8 снимки. Галерия с 8 снимки.

03 Jun 2024

Едно от най-готините „моторни“ събития на годината, и определено най-дългото, е съвсем близо. Това е „Eko24 на България“, денонощната картинг надпревара, която Karting Events Bulgaria организират от 2020 г. насам. 

Ако следите YouTube канала ни, сте гледали едно от най-новите ни видеа, за 12-часовото състезание в Хасково. Ако не, от него ще разберете за магията на картинг състезанията за издръжливост. Стартът на писта „Пауталия“ в Кюстендил обаче е двойно по-продължителен – цяло денонощие.

По традиция и ние ще бъдем там, този път чрез Тома Рибаров, нашият главен оператор на терен и един от хората, монтиращи видеата. Той ще кара в отбора „Eko & Friends“, с капитан Данчо Димитров, Житомир, Митко Пунев, Себ Дебург (млада българска надежда за световни подиуми в пистовите надпревари), Анастас Матеев, ново попълнение от Sportal и Пепи Русев, победителят от играта на „Еко“ в социалните канали и също първенец в последвалата квалификация.

Звездите? Разбира се, че ще има и отбор от известни личности, повечето от които далеч няма да карат за пръв път в надпревара на Karting Events Bulgaria. Алекс Язов – Матрицата е доказал, че може да дава чудесни резултати не само с вратите напред, а и с картове Sodi. Виктор Стоянов също умее да води машината в ритъм, подобно като при танците, а Наум Шопов е истински “Car guy” и сме чували, че е давал много газ и с новото Porsche 911 GT3 RS, на чисто новата писта до езерото „Балатон“… Данчо Йовчев, легендата на българската гимнастика също е в отбора, заедно с рали пилота Дани Русев и бившия футболен национал Иван Бандаловски.

Началото е на 8 юни на „Пауталия“, където 46 пилоти ще се затичат към машините в стил „Льо Ман“, а общият брой на състезателите е 250! Чакаме карирания флаг с нетърпение!

Най-достъпният пикап у нас?