Родната полиция се сдоби с нови патрулки BMW с почти 400 к.с.

  • 5 снимки 5 снимки

04 Jun 2024

Най-накрая България ще има полицейски патрулни автомобили, които отговарят на стандартите за скорост от 21-ви век. Днес МВР получи доставка на първи нови автомобили по обществена поръчка, като част от тях са BMW 340i комби с мощност от 382 к.с. Предадени са ключовете на общо 86 коли, като сред тях има и VW Golf 2.0 турбо. 

„[...] Доказателство за това е днешното събитие, на което колегите получават първите 86 автомобила от общо 462 моторни превозни средства, които са осигурени по обществена поръчка със средства от фонд „Пътна безопасност“. От тях 35 са високоскоростни, 200 са леки автомобили, а 227 – високопроходими. В автомобилите, които са на територията на столицата, реално се въвеждат и ПОС терминали, преминали през тестова среда. Това ще позволи на място нарушителят да плати наложената глоба по банков път. От 13 юли още 300 такива устройства ще бъдат въведени и в автомобилите на пътна полиция в страната," коментира служебният вътрешен министър Калин Стоянов.

Министър Стоянов коментира, че в резултат на предприетите и прилагани комплексни мерки -  засилен контрол по пътищата, отнемане на автомобили от пияни и дрогирани шофьори, повишаване на събираемостта, вече отчитаме положителни резултати. Той илюстрира тенденцията в цифри – от началото на годината до момента данните сочат 47 по-малко жертви в сравнение за същия период на миналата година, както и 40-процентно повишаване на събираемостта на наложените глоби.

„ Днес правим голяма и силна крачка към победата с пътния травматизъм“, заяви министърът на вътрешните работи. Той пожела на колегите си да шофират внимателно и безаварийно и благодари на екипа от служители, положили огромни усилия за реализацията на проекта.

Припомняме, че съвсем наскоро Гранична полиция получи доставка на първите 40 високопроходими автомобили Land Rover Defender от общо 160.

Най-добрият в класа си?