Още 110 Defender-а за Гранична полиция


08 Jun 2024

По-малко от месец след първата доставка, Мото-Пфое завърши поръчката на 160 броя Defender за нуждите на Гранична полиция. Високопроходимите автомобили са закупени по проект „Доставка на МПС за целите на граничния контрол“, финансиран чрез Инструмента за финансова подкрепа за управлението на границите и визовата политика за периода 2021-2027 г. На официална церемония в двора на Специализирания отряд за въздушно наблюдение на ГДГП тържествено бяха връчени ключовете на останалите 110 автомобила от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов и директора на Гранична полиция Антон Златанов. Мото-Пфое и JLR съумяха да поръчат, произведат, оборудват и доставят автомобилите за рекордното време от по-малко от 4 месеца.


Вече 76 години Defender е символ на здравина и мощ, олицетворява се с изключителна надеждност и е логичен избор за експедиции в труднодостъпни места по света. Новото поколение Defender e оборудван със специализирана високотехнологична система за всякакви терени – Terrain Response, сензор за дълбочина на газене, задвижване на четирите колела, двустепенна раздатна кутия, асистент за спускане по наклон, система за подпомагане на потеглянето при ниско сцепление и много други. Defender e идеалният избор за акции и операции в тежки условия, както и за надеждна засилена защита на границите на страната. Той разполага още с лебедка, сигнални лампи и радиокомуникационни системи. Всъдеходът е проектиран и тестван до краен предел, далеч от стандарта за SUV моделите. Най-здравият Defender досега отговаря и на най-тежките изисквания с капацитет на теглене и газене в дълбоки води до 900 мм.

С този важен проект "Гранична полиция" ще бъде оборудвана с необходимите високопроходими автомобили, които ще осигурят патрулирането и охраната на външните граници с Турция, Сърбия и Македония. Мото-Пфое затвърждава ангажираността си към безопасната мобилност със сигурни и защитени автомобили и призовава към отговорно и безаварийно използване на новата техника.

Най-добрият в класа си?