Започна пълна реконструкция на писта 'Дракон'

  • 2 снимки 2 снимки

21 Jun 2024

Собствениците на единствената автомобилна писта у нас - писта "Дракон" - обявиха в социалните мрежи, че е започнала пълна реконструкция на трасето. Информацията към момента не е много, но в следващите седмици би трябвало да получим повече снимки и детайли около планирания ремонт.

Все пак знаем, че ремонтът би трябвало да приключи през есента, макар все още да не е обявена дата на отваряне. Подготвят се сериозни промени в конфигурацията на пистата, а най-вероятно ще видим и препратки към легендарни завои от други писти по света.

Писта „Дракон” е първата и единствена писта за автомобилен и мотоциклетен спорт в България. Изградена е в началото на 2005 година върху бивше авио летище с площ от 233 000 кв.м. „Дракон” е любимо и популярно място за феновете на моторните спортове. На пистата се провеждат най-различни събития – състезания, клубни събори, тренировки, трак дни, обучения, презентации на автомобили, тим билдинги, семинари и др.

Огромно предимство на пистата е, че се намира в центъра на страната, на основен път свързващ Южна и Северна България и на 10 км. от магистрала Тракия. Пловдив се намира на 20 км южно от пистата, а град Хисаря на 15 км северно. Географското разположение на съоръжението предлага лесен достъп за зрители и пилоти от цялата страна, а мекият климат позволява използването на пистата през голяма част от годината, включително и зимните месеци.

Много по-добра от предишната?