Hyundai Inster е градски електромобил с пробег до 355 км

  • 3 снимки 3 снимки

27 Jun 2024

Hyundai представи днес изцяло електрическия Inster, нов компактен електрически автомобил от А-сегмента. Машината ще се предлага с две батерии и пробег с едно зареждане до 355 км.

Оборудван с 42 кВтч батерия като стандарт, Inster се предлага и с long-range 49 кВтч батерия като опция. И двата модела се задвижват от един електромотор, който доставя 97 к.с. в базовия вариант и 115 к.с. във long range версията. И двата варианта предлагат 147 Нм въртящ момент.

Прогнозираният пробег от 355 км (WLTP) с едно зареждане е за модела с по-голямата батерия. Когато използвате 120 кВт DC зарядна станция, Inster може да зарежда от 10 до 80 процента за около 30 минути при оптимални условия. Моделът също така предлага 11 кВт вградено бордово зарядно устройство като стандарт. Налични е и система за подгряване на батерията и високоефективна термопомпа.

Функцията Vehicle-to-Load (V2L) осигурява захранване за външни устройства (110V/220V), позволявайки двупосочно зареждане без необходимост от допълнително оборудване. Това позволява на клиентите да използват или зареждат устройства като електрически велосипеди, скутери и оборудване за къмпинг.

На родния пазар моделът се очаква към края на 2024 г.

Много по-добра от предишната?