Kia обнови 20-годишен модел

  • 12 снимки 12 снимки

16 Jul 2024

Актуалните стандарти в автомобилната индустрия диктуват неписаното правило, че един автомобил преминава в нова генерация на средно 5-6 години. Има и изключения в двете посоки, а една от актуалните новости от Kia ни доказва, че понякога не е нужно да следваш останалите.

Корейската фирма показа обновление за модела си Bongo, разказва Motor1.com. Камионетката се появява в сегашния си вид през 2005 година, а със сегашния си фейслифт ще се продава през 2024 и 2025 година, а може би и след това.

Предлаганият се с две и четири врати Bongo вече има повече стандартно оборудване, включително електрически сгъваеми огледала и круиз контрол. Горните нива на оборудване също получават някои подобрения вътре като хромирани дръжки на вратите и нов лост на ръчната спирачка. Независимо от версията, всички камиони се доставят в комплект с пожарогасител.

Задвижването е поверено на 2,5-литров двигател, който работи на пропан-бутан (LPG) и произвежда 157 к.с., достигащи до колелата посредством автоматична трансмисия. Във версията с ръчна скоростна кутия мощността е 136 к.с., а припомняме, че има и електрически Bongo със 181 к.с.

Най-достъпният пикап у нас?