Ето как пътува 50-метрова германска подводница по суша (Видео)


18 Jul 2024

По пътищата на Германия могат да се видят всякакви забележителни превозни средства и хора – от отлично поддържани ретро легенди до хвърчащи с над 300 км/ч по магистралата лели. И все пак придвижването на 500-тонна военна подводница с дължина 50 метра си е събития дори за Германия.

Любопитното е, че гигантският подводен кораб U17 от модела Type 206 не за първи път обикаля страната. Сега той се е запътил към Техническия музей в Зинсхайм, провинция Баден-Вюртемберг, където ще остане за постоянно. 

 

Това е една от последните подводници от модела Type 206, останали на света. Останалите 2-3 са продадени в Колумбия (!) или предадени за скраб. 

Музеят в Зинсхайм има забележителна сбирка, която включва също съвсем истински самолети Concorde и ТУ-144, локомотиви, влакове и болиди от Формула 1.

 

48,5-метровата подводница U17 тежи близо 500 тона. Миналата година тя пристигна за изложение в Шпайер и сега се връща в музея в Зинсхайм. За целта няма как да се използва магистралата, нито воден път, така че гигантът минава по някои доста забележителни селски пътища в Югозападна Германия.

Използват се четири влекача MAN 41.680 8x6 и Mercedes-Benz 4165 8x6 – всеки с по 680 к.с. и цяла планина въртящ момент. Два от камионите дърпат платформата с подводницата, а другите два я бутат. Самото ремарке има забележителните 30 оси и 240 колела. Разбира се, цялата процедура се случва с пешеходно темпо, вследствие на което местните са истински ентусиазирани да бъдат част от кортежа.

 

Източник: AutoBild.bg

Най-достъпният пикап у нас?