Флойд Мейуедър си купи още три коли + един ван (Видео)


19 Jul 2024

Боксовата легенда Флойд Мейуедър има толкова много пари, че може да купи който и да е автомобил на планетата. Състоянието му се оценява на 1,1 милиарда долара в активи, а нетната сума от тях е някъде към 400 милиона долара.

Но ако погледнем колекцията му няма да видим нищо толкова ексклузивно. Всички коли са нови или предимно нови модели на Ferrari, Lamborghini, Rolls-Royce, Mercedes-Benz, тук-там някой друг Dodge…

Преди няколко дни отказалият се от професионалния бокс Мейуедър реши да купи още един автомобил, но се върна от автокъща с три броя. И разбира се ги показа на своите почти 30 милиона последователи в Instagram.

Ако очаквате Флойд Мейуедър да се е сдобил с Mercedes-Benz 300 SL или пък Ferrari F40, ще останете разочаровани, защото 47-годишният боксьор отново купи коли, които у нас се срещат сравнително често. И на фона на богатството му не струват нищо.

А едната от тях дори я има, но в друг цвят.

В крайна сметка парите са си негови и не може да го съдим. И все пак ето за какво хвръкнаха 1,25 милиона долара:

McLaren GT с черно бяла разцветка, струващ малко над 200 000 долара. Именно такъв, но в жълт цвят, Мейуедър притежава, но го държи в имението си в Маями. А кадрите от видеото по-долу са от къщата му в Лас Вегас, наричана от него „Дворецът“.

Втората нова придобивка е черен Rolls-Royce Ghost, какъвто може да купите за 350 000 долара.

Последен в списъка е още един Rolls-Royce, но Phantom с плюшени седалки отпред и възглавници Gucci отзад. И понеже Phantom-ът не бил обикновен, а специално изпълнение, Мейуедър платил за него 700 000 долара!

В IG видеото имащият 50 победи на професионалния ринг показва още Mercedes-Benz V-класа, която в Щатите се води Metris, като изпълнението е Maybach и персонализиран в оранжево интериор. В салона има Apple TV, хладилник и кафе машина. Този ван е купен няколко дни преди останалите коли.

Най-богатият боксьор в света завършва видеото с нещо, което може да пропуснете – чанта Gucci Himalaya за 110 000 долара. За тези пари можеше да си купи Ferrari F355 F1 Berlinetta и да стои в момента като красавица на фона на останалите коли.

Най-достъпният пикап у нас?