ДНК по ръкавица и блуза издават подпалвача на 23 коли на Околовръстното

ДНК по ръкавица и блуза издават подпалвача на 23 коли на Околовръстното
19 Jul 2024

ДНК по изхвърлени ръкавица и суитшърт след палежа на 23 коли за 800 000 лева издават Георги Лиапидис като автор на престъплението. То е станало преди година - на 17 юли 2023-а, но мъжът бе задържан миналата седмица след упорито разследване.

" Сигналът за горящи автомобили в автокъща на столичния бул. „Околовръстно шосе“ е постъпил малко след полунощ на 17 юли миналата година. След потушаване на огъня отзовалите се на място полицаи са извършили щателен оглед, при който изяснили, че пожарът, обхванал общо 23 автомобила, е умишлено причинен "

За да стигнат  до Лиапидис, полицаите и вещите лица изследвали камери в района на палежа. Той бил през нощта, затова на тях само се виждала фигура на мъж с връхна дреха - суитшърт. Кога го е изхвърлил не е ясно, но дрехата е открита на 600 метра от автокъщата. По нея обаче е открито ДНК на Георги, а друга камера е засякла подпалвача вече без връхната си дреха, стана ясно в Софийския апелативен съд в четвъртък. Латексова ръкавица е била намерена в района на палежа, като и от двете страни е имало ДНК на заподозрения.

Снимката е илюстративна

Мъжът е осъждан два пъти. И Георги, и адвокатът му отричат той да е виновен. Според твърденията им, блузата и ръкавицата са изхвърлени месец преди това, когато Лиапидис закарал колата си на сервиз.

По материали на 24 часа и НОВА

Най-достъпният пикап у нас?