Infinite Machine P1 е скутер-братовчедът на Tesla Cybertruck

  • Галерия с 12 снимки. Галерия с 12 снимки.

19 Jul 2024

Със сигурност ще привличате внимание с този скутер. Дело е на базирана в Ню Йорк компания, която очевидно е използвала ръбатия пикап на Tesla за вдъхновение. Макар, че братята Джо и Еди Коен, създателите Infinite Machine, посочват „архитектурния брутализъм, потребителската технология и работата на творци, като Доналд Джъд“, за инспирация.

Машинката с идентично моделно име, като това на една от най-яките шосейни коли на McLaren правена някога, е базирано на стоманено тръбно шаси, което е облечено в алуминиеви панели. Мощността на ел. мотора е 16 к.с., а „сокът“ за него се съхранява в батерия с капацитет 3,2 кВтч. Според създателите му, пробегът в градски условия е почти 100 км, 

Друго? Вдига 90 км/ч, освен ако не е ограничена електронно за по-ниска категория правоспособност. На кормилото е закачен дисплей, който позволява безжична Apple CarPlay връзка (нищо не се споменава за Android Auto, вероятно защото…, ами, Ню Йорк), а в предната и задната част на скутера са монтирани камери.

За какво са те? „За защита от кражба, сигурност и създаване на съдържание“. Добре. Харесва ви? Цената му е 10 хил. долара или около 18 хил. лв. Или малко по-висока от тази на също доста фънки изглеждащото и малко помощно BMW CE 02.

Много по-добра от предишната?