Един от четирите двуетажни автобуси на София вече е извън строя

Един от четирите двуетажни автобуси на София вече е извън строя
19 Jul 2024

Един от 4-те  двуетажните автобуси в София е заседнал след неправилно преценена маневра в гараж "Малашевци", стана ясно от кадри в социалните мрежи.

Автобусът е от линия 3, която пътува от кв. "Гео Милев" до село Долни Пасарел. На кадрите се вижда как автобусът е заседнал, вероятно заради височината си. Около него са паднали парчета бетон. Автобусът е застрахован, съобщиха от Столичен автотранспорт ЕАД.

Снимки: Катастрофи в София

 

А ето и материала ни за 'новите' двуетажни автобуси от февруари тази година:

 

Софийският обществен транспорт вече има четири двуетажни автобуси. След като от средата на юни 2023 година "Столичен автотранспорт" ЕАД започна тестова експлоатация на двуетажен автобус по линии 3, 5 и Х50, през есента на същата година по решение на Столичен общински съвет се проведе процедура за доставка на четири броя употребявани двуетажни автобуси.

След като бъдат въведени в експлоатация, двуетажните автобуси ще обслужват в делнични дни крайградската линия 3, а в почивни и празнични дни ще работят както по линия 3, така и по линии Х43 и Х50.

С доставката на двуетажните автобуси се цели да се повиши интересът към обществения транспорт като средство за кратки уикенд разходки, както и да се подобри достъпността и обслужването на пътниците по една от най-тежките крайградски линии - тази до с. Долни Пасарел. Само по тази линия, след като бъдат въведени в експлоатация тези превозни средства, очакванията са за среден ръст на пътуващите с около 20-30 процента на месечна база.

 

Много по-добра от предишната?