Nissan: бихме могли да възродим Silvia


23 Jul 2024

Ford възроди Capri, макар и не точно по начина, по който се надявахме това да стане. Дали Nissan би се справил по-добре, ако се захване с легендата Silvia? Трудно можем да дадем отговор, но изглежда японците също размишляват по въпроса.

Няма да спекулираме излишно. Вероятността нов спортен автомобил с името Silvia да се появи не е огромна, но все пак съществува. За да разберете какво имаме предвид, ще ви представим директно думите на вицепрезидент по глобалната продуктова стратегия на Nissan, Иван Еспиноса, който наскоро говори пред TopGear.

"Шансовете са налице, но в крайна сметка това е бизнес, така че трябва да намеря начини да направя подобно предложение интересно за компанията. Понякога автомобили като Silvia се продават трудно, защото публиката не е толкова голяма, но бизнес моделът може и да работи, ако намерим правилната идея, която може да се приложи навсякъде по света.

Не можем да продаваме такъв продукт регионално, защото просто няма смисъл. Но има шанс. Ще бъде предизвикателство, но моята работа е да намеря начини да правя неща като тези, защото смятам, че ще бъде страхотно за клиентите и марката и ако мога да създам правилната формула, бихме могли да създадем Silvia."

Много по-добра от предишната?