Летището до Сапарева баня отново приема автомобилни и мото събития!


24 Jul 2024

Едно от най-популярните трасета за драг и дрифт у нас отново отваря врати за авто и мото ентусиасти. Става въпрос за трасето до Сапарева баня.

Едно от видеата ни, снимано именно там

 

Преустройството се наложи, след като свободният достъп до пистата доведе до голям брой катастрофи, включително тежки. Така се стигна до ограничаването на достъпа и мерки за сигурност – поставени са  огради и бариера за контрол на влизащите. Пистата вече е далеч по-безопасна, след като настилката е закърпена, надяваме се в бъдеще да видим и цялостно преасфалтиране. Автомобилната част от съоръжението е отделена от летището – летище “Крайници” ще продължи да функционира за излитане и кацане на самолети и на него е забранено влизането на коли. По-голямата част от комплекса обаче е обособена за писта “Сапарева баня” – за автомобили и мотори.

Поддържането на новите мерки за безопасност изисква въвеждането на входна такса. Тя е 20 лв./час за коли и мотори, но ако искате да използвате пистата цял ден (от 8:30 сутринта до 20:30 вечерта или дори по-късно), ще платите 70 лв.

За части събития и фестивали, организаторите предлагат специални условия.

Nissan GT-R срещу BMW M5 Competition: драг! - едно от най-гледаните ни видеа е снимано на летището до Сапарева баня

 

Много по-добра от предишната?