В разгара на лятото започват нови ремонти по магистрала 'Струма'


30 Jul 2024

До 22 август се променя организацията на движение в тунелите „Люлин“ и „Големо Бучино“ на магистрала „Струма“ за подмяна на осветлението, съобщава пътната агенция. Поетапно ще се затварят тръбите в посока Перник и в посока София на двете съоръженията за монтаж на нови осветители тела. Дейностите ще се извършват от понеделник до четвъртък, като в петък, събота и неделя няма да се работи и пътуващите ще преминават свободно и през двете тръби на тунелите.

От днес до 1 август е ограничено движението в тръбата за Перник на тунел „Люлин“ на автомагистралата, като трафикът преминава двупосочно в тръбата за София. От следващия понеделник – 5 август до 8 август, преминаването в тунела в посока София ще бъде ограничено и ще се осъществява двупосочно в тръбата към Перник.

От 12 август до 15 август ще се ограничи движението в тунел „Големо Бучино“ в тръбата към Перник, като трафикът ще се извършва двупосочно в тръбата за столицата. На 19 август се предвижда да започнат работите в тръбата към София, а движението да бъде двупосочно в посока Перник.

По време на дейностите в съоръженията скоростта е намалена до 50 км/час.

Много по-добра от предишната?