Tапата при пътен възел Бояна остава до „края на лятото“

Tапата при пътен възел Бояна остава до „края на лятото“
02 Aug 2024

Обследването на надлеза на Околовръстното и България при пътен възел Бояна е приключило. Надяваме се да възстановим движението в посока "Младост" до края на летния сезон, каза инж. Емилиян Георгиев, директор на Дирекция "Изграждане и ремонт на уличната мрежа" към Столичната община, по БНТ.

Обследването показва, че съоръжението трябва да бъде подпряно на няколко места. Подали сме оферти към фирми, които се занимават с такива ремонти. Очакваме техните предложения в рамките на 7 работни дни, обясни той.

За съоръжението обследването показва, че няма някакви сериозни локални повреди в геоложката основа, няма повреди в бетона и в армировката. След ограничаване на движението по самото съоръжения деформациите са затихнали. Обследването обаче се забави, защото имаше архивни данни. Заповедта за временната организация на движение е удължена до края на август", каза инж. Георгиев.

Наложително е да се спре движението под мостовото съоръжение на Околовръстното шосе на София в посока кв. "Младост", заяви кметът на София Васил Терзиев в края на май. Тогава след сигнал на граждани и експерти от УАСГ предупредили, че проблемът е сериозен. Трябва да се затвори и да се направи още по-подробно обследване и план за реконструкция на базата на това, което излезе от обследването, поясни на 30 май Терзиев.

По думите на зам.-кмета Иван Василев детайлното обследване трябваше да отнеме 45 дни, след което да започне реконструкцията му.

 

Източник: OFFNews

Много по-добра от предишната?