6 нови пожарни автомобила и линейка за българските огнеборци

  • Галерия с 5 снимки Галерия с 5 снимки

02 Aug 2024

На кратка церемония в ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ министърът на вътрешните работи Калин Стоянов връчи на служителите от пожарната ключовете за 6 специализирани автомобила Renault с оборудване за пожарогасене и спасителни дейности при пътнотранспортни произшествия и един медицински автомобил VW Crafter.

Ситуацията в страната е такава, че вероятно още в следващите дни новата техника да бъде на терен – отбеляза вътрешният министър. Той изрази думи на благодарност към пожарникарите, които вече седмици поред водят битка с пожарите, разразили се на различни места в страната: „Благодаря ви за силата, всеотдайността и борбеността, които показвате ежедневно. Свидетели сме на тежки ситуации, но вие се справяте успешно, защото не допуснахте загуба на човешки животи“.

Доставката на новата техника на обща стойност почти 3,9 млн. лeва е началото на множество други, както на пожарни автомобили, така и на оборудване и лични предпазни средства.

Събитието се състоя в присъствието на заместник-министъра на вътрешните работи Тони Тодоров, главния секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев, директора на ГДПБЗН главен комисар Александър Джартов и директора на СДПБЗН старши комисар Веселин Гетов.

Източник: МВР

 

Много по-добра от предишната?