Дрон откри изчезнал Mercedes-Benz 190E, издирван три години (Видео)

  • Галерия от 5 снимки Галерия от 5 снимки

03 Aug 2024

Историята на този Mercedes-Benz 190E от 1993 г. влезе в емисиите на американските телевизии. В него няма нищо уникално или специфично, но последните три години от 31-годишния му живот са като случили се в родна България. Но, ето че подобни кретении, като тази в следващите редове, стават и в „упадъчния“ Запад.

Собственикът на конкретната 190-ка е бил чернокож мъж от САЩ, обичащ много колата си. Човекът починал през 2021 г. и колата била наследена от дъщеря му Кати Лофтън. Тя решила да запази немския седан като скъп спомен за баща си, на който обещала преди да умре, че ще се грижи за него.

Автомобилът имал проблем със запалването и в последните години не бил каран. Кати решила да закара наследствения Benz в сервиз, където й поискали 1500 долара за части и труд.

Дотук добре, но минало време и колата все още не била готова. От сервиза все се оправдавали с различни причини, че не са готови с ремонта. Минали месеци, като при посещение на място механиците не допускали жената да види колата си.

Посъветвана от адвокати тя звъннала в полицията, откъдето й отговорили, че това не е кражба, защото тя сама им е дала колата. По-късно отчаяната Лофтън научила, че сервизът е продаден, а новият собственик е разчистил имота.

Новинарската телевизия WREG News Channel 3 опитала да се свърже с новия собственик на имота, като той затворил на обаждането, а съпругата му заявила, че колата е върната на притежателя си.

Минали три години, когато адвокатите на Като Лофтън се обадили на същата телевизия, тъй като имат информация, че 190-ката се намира в друг сервиз.

Екип на медията вдигнал дрон и с него открили, че изчезналият Mercedes-Benz 190E. Както се вижда от кадрите той е обграден от буйна растителност, като в него надали някой е вложил 1500 долара.

И тук ново 20. Собственикът на имота поискал от жената 5000 долара за това, че е съхранявал колата толкова дълго време. Но след подаден сигнал в полицията той я оставил да си прибере седана с пътна помощ.

Много по-добра от предишната?