Smart показа новия кабриолет Fortwo

Smart показа новия кабриолет Fortwo
01 Sep 2015

Компанията Smart показа новия кабриолет Fortwo. Световният дебют  ще се състои на автомобилното изложение във Франкфурт след  повече от две седмици. Продажбите в Европа започват през февруари 2016.

С изключение на мекия покрив, дизайнът на новия модел е точно копие на купето. Покривът се предлага с три различни цвята и се сгъва напълно за 12 секунди. Автомобилът е изграден върху платформа, която е разработена съвместно с Renault - на същата архитектура и създадено новото поколение на  Renault Twingo. Моделът има задно напречно разположен двигател.

Кабриолетът е оборудван с 0,9-литров бензинов двигател. Мощността на агрегата е 70 конски сили. Топ изпълнението на мъника получава 1,0-литров турбо мотор с 90 конски сили. Двигателят е куплиран с петстепенна механична или с шестстепенна роботизирана трансмисия с два съединителя.

Освен това на автомобилното изложение във Франкфурт ще бъде показана "заредена" версия на Smart Forfour. С разработването на модела е ангажирано добре познатото тунинг ателие Brabus. Новият автомобил е оборудван с видоизменени брони, по-ниско окачване и други джанти. Междувремемнно Smart ForFour Brabus притежава нова изпускателна система с два накрайника. Автомобилът е получил форсиран вариант на 0,9-литровия бензинов двигател. Мощността на агрегата ще бъде 120-130 конски сили.

Лукс от Китай!