БДЖ пуска в движение още от “новите” германски вагони

  • Галерия с шест снимки Галерия с шест снимки

12 Aug 2024

От понеделник, 12 август 2024 г., БДЖ пуска в експлоатация още от новопристигналите от германия пътнически вагони. Те ще се използват в съставите на бързия влак “Чайка”, който обслужва маршрута София - Бургас - София през Подбалканската железопътна линия и се тегли от най-модерните локомотиви у нас – Siemens Smartron.

Ако искате да пътувате с новите вагони, може да направите това с влака, който заминава от Централна гара София в 16:30 ч. и пристига в Бургас в 22:45 ч. В обратното направление, влакът тръгва от гарата в Бургас в 05:15 ч. и пристига в София в 11:39 ч. По разписание влакът пътува около шест часа и 15 минути в посока. Скоро от новите вагони ще видим и композирани във влака от София до Варна.

Припомняме, че БДЖ купи 76 вагона от Германските железници. Те не са нови, но са в доста по-добро състояние от повечето вагони на БДЖ, твърдят експерти. Въпреки това още при първите пътувания стана ясно, че имат проблем с климатика – дали заради неправилна експлоатация у нас или по друга причина – не стана съвсем ясно.

Водеща снимка: Велизар Сливов

 

Много по-добра от предишната?