Mercedes показа ексклузивен S-Class

Mercedes показа ексклузивен S-Class
03 Sep 2015

Първата открита версия с четири места на S-Class от 44 години насам представи германската компания Mercedes-Benz. Автомобилът бе анонсиран като най-красивата и ексклузивна модификация на флагманския модел, като ще има официална премиера на стартиращото по-късно този месец изложение във Франкфурт.

Mercedes-Benz S-Class Cabrio е базиран на представения неотдавна S-Class Coupe. Основната разлика е в покрива, който е сгъваем и е изработен от три слоя специален акустичен текстил. Мекият покрив ще се предлага в един от четири цвята - черно, тъмно синьо, бежово или тъмно червено, като може да бъде отворен или затворен за само 20 секунди при скорост до 60 км/час.

Интериорът също демонстрира познатия от S-Class Coupe дизайн. При кабриолета обаче се предлагат редица системи, предоставящи максимален комфорт независимо от прищявките на времето. Моделът е оборудван с пакет Warmth Comfort, включващ волан, подлакътници и седалки с подгрев. Предлага се също така пакет AIR-BALANCE, който представлява нещо като умен ароматизатор. Сред опциите присъстват още автоматичната система за защита от вятър AIRCAP, както и оригиналният въздушен шал AIRSCARF, който насочва топъл въздух около вратовете на пътниците.

Базовият модел на кабриолета ще носи инициалите S500 Cabrio. Той се задвижва от 4,7-литров V8 двигател с 455 к.с. и 700 Нм. Ще се предлагат и върховите спортни модификации S63 AMG и S63 AMG 4MATIC. При тях двигателят е 5,5-литров V8 и генерира 585 к.с. и 900 Нм. Към момента е известно, че върховата версия със задвижване към четирите колела е способна на спринт от 0 до 100 км/час за 3,9 сек. Максималната скорост на движение е ограничена електронно на 250 км/час.

Всички подробности за модела ще станат ясни на 15 септември. Той ще бъде наличен за поръчки в края на тази година, като първите доставки към клиенти ще бъдат осъществени през пролетта на 2016 г.

 

Първородната Godzilla!