ВИДЕО: Караме новата Mazda MX-5 за 35-ата годишнина на модела


13 Aug 2024

Mazda MX-5, Miata, Eunos Roadster. Няколко имена на един и същ модел, култов, един от най-готините и достъпни роудстъри. Реално, най-продаваният двуместен открит автомобил в историята. Яка кола. Много яка и останала вярна на класическата концепция – надлъжно разположен отпред двигател, задно предаване, ръчни скорости. Макар, че има и автомат, а също и с твърд покрив. Има избор, при това за относително ниска цена. Със сигурност, за страхотно съотношение цена/удоволствие.

Тази година моделът навършва 35 години, марката го отбелязва с няколко събития, на едно от които бяхме поканени и ние. На супер якия тест в Задар, Хърватска, където успяхме да караме много. Карахме най-новото издание с 1,5-литровия мотор, както и с 2-литровия, като този път нашият човек на място бе Тома Рибаров.

Тома стои зад камерата на почти всяко наше видео от последните 5-6 години, като много рядко застава пред нея. Последно го направи във видеото ни за легендарния Skyline GT-R, тъй като г-н Рибаров има особена слабост към японските автомобили. Какъвто е и култовият роудстър на Mazda.

В това видео Тома ще ви запознае с любопитната история на модела и ще ви сподели интересни неща за най-новото издание. Благодарим му за старанието, малко му завиждаме за изживяването, като благодарим и на домакините от Mazda, за поканата. Пожелаваме ви приятно гледане, а за още информация за модела у нас, кликнете на картинката в текста.

Много по-добра от предишната?