Citroen показа плажен Cactus

Citroen показа плажен Cactus
03 Sep 2015

troen разкри подробности за концептуалния модел Cactus M, чиято премиера ще се състои на автосалона във Франкфурт. Компактният лек кросовър няма покрив, но демонстрира нестандартен интериор, създаден специално за живот на плажа.

В основата на Cactus M е произвежданият през 80-те години на миналия век Citroen Mehari. Новият модел на французите е предназначен за хората, стремящи се към активен отдих и въпреки че се води кросовър, е само с предно предаване.

Вратите на концепта са от специална пластмаса, а колонките отпред и отзад са покрити с дърво. Те са проектирани така, че върху тях да може да бъде поставен уейкборд или дъска за сърф. Салонът е напълно открит, като достъпът до задната част става с помощта на степенка.

Интериорът на Cactus M не се страхува нито от влага, нито от пясък. Той може да се мие директно с маркуча, като водата ще напусне салона през отвори в пода. Цветовете на салона за заимствани от тези на екипировка за сърфинг, а седалките са покрити с неопрен.

Вратите и броните на автомобила са покрити със специален термопласт, който е устойчив на удари, ожулвания, солена вода и пясък. Багажникът на концепта лесно се превръща в кушетка за спане, която може да се покрие с тента и така се получава непромокаема палатка. Предвижването по плажа се улеснява от системата против буксуване Grip Control с 4 режима на работа.

Любопитен при Cactus M е и двигателят. Концептът е получил 3-цилиндров бензинов турбо мотор, развиващ 110 к.с. Той работи в комбинация с 6-степенна автоматична скоростна кутия. Обявеният смесен разход на гориво е едва 4,8 л/100 км.
 

Най-добрият в класа си?