Audi SQ5 TDI стана по-мощен, но и не по-бърз

Audi SQ5 TDI стана по-мощен, но и не по-бърз
04 Sep 2015

По-мощна версия на върховия дизелов модел SQ5 TDI представи германската компания Audi. Машината е получила добавка "plus" към името си, като е вече налична на пазара в Германия.

Представеният през 2012 година Audi SQ5 TDI е оборудван с 3,0-литров агрегат с шест цилиндъра, който развива повече от достатъчните 313 к.с. и 650 Нм. При новата модификация показателите на агрегата са увеличени до 340 к.с. и 700 Нм.

По-сериозните мощност и въртящ момент обаче не са се отразили на динамичните възможности на кросовъра, или поне на ускорението му от място до 100 км/час. Този показател остава 5,1 секунди, както и максималната скорост на движение - 250 км/час. Средният разход на гориво е редуциран с 0,2 л., като сега е в рамките на едва 6,6 л/100 км, сочи информацията от Audi. 

Задвижването на SQ5 TDI plus е към четирите колела quattro, като новост е спортният заден диференциал, който се поставя за първи път при Audi Q5. Джантите на модела са 21-инчови (Audi Sport) и имат гуми с размер 255/40 R21.

По отношение на дизайна, SQ5 TDI plus се отличава с лъскаво черни елементи, сред които капаците на страничните огледала, дръжките на вратите, дифузьора, спойлера и др. Интериорът е решен с кожа Nappa, а задната седалка може да се регулира по дължина.

Новият Audi SQ5 TDI plus е вече на пазара на Германия, като стартира от 67 700 евро. В България машината ще пристигне в края на тази година.

 

Първородната Godzilla!