Jaguar F-Pace разкри своя профил

Jaguar F-Pace разкри своя профил
04 Sep 2015

След серия от тийзър изображения на своя първи кросовър, британският производител Jaguar показа първа официална снимка на серийния F-Pace. Той ще има премиера във Франкфурт, а на пазарите ще се появи през 2016 г.

Кадърът разкрива страничната част на модела, който британците анонсират като "семейна спортна кола". Дизайнът е повлиян до голяма степен от концепцията C-X17, като е изпълнен в стила на останалите нови модели на производителя.

Както вече бе съобщено, първият кросовър в историята на Jaguar е построен на алуминиевата платформа iQ[Al], която според информацията подсигурява ниско тегло и изключително просторен салон.

Данни за гамата от мотори липсва, но се очаква F-Pace да предлага новите 4-цилиндрови дизелови и бензинови агрегати от серията Ingenium, както и по-мощни V6 мотори. Възможна е появата на суперспортна модификация под името F-Pace SVR, при която агрегатът ще бъде V8 с обем 5,0 литра.

Спекулациите сочат, че бъде пусната и напълно електрическа версия, като тя най-вероятно ще бъде готова след няколко години. Този модел ще може да изминава почти 500 км. с едно зареждане на акумулаторите.

Премиерата на Jaguar F-Pace ще се състои в средата на месеца във Франкфурт. Стартът на продажбите е насрочен за 2016 г

 

Много практичен и интересен!