Тунинг ателие превърна Cybertruck във военна машина

  • Галерия с пет рендъра Галерия с пет рендъра

19 Aug 2024

Сигурно сте видели Cybertruck-ът на чеченския лидер Рамзан Кадиров. Колкото и да е невероятно, оказва се, че това не е единственият Cybertruck, подготвен за военни дейности. Тунинг компанията Unplugged Performance се занимава точно с това и вече има няколко версии на електрическия пикап, създадени специално за военни конфликти в сътрудничестно с компанията Archimedes Defense.

Бронираните Cybertruck носят означението Sting. Предлагат се три варианта: Sting Baja, Protector и APC. 

Още базовият Baja идва с най-същественото за една електричка на фронта – огромен генератор (125 кВт) в багажния отсек, който осигурява зареждане за батерията, когато нямате време да се бавите по зарядни станции. Или такива липсват. Моделът Protector добавя бронировка, която може да защити пикапът от “Калашников”. Вариантът APC идва с допълнително подсилване (вече срещу калибър 14,5 мм) и брониран под и защита срещу мини.

В повечето страни Protector и APC вероятно няма да могат да се използват по пътищата заради голямата си маса и липсата на защита на пешеходците. Във военни условия обаче тези варианти изглеждат повече от убедителни.

 

Много по-добра от предишната?