Обновеното Audi RS3 мирише по-добре от своя предшественик

  • 5 снимки 5 снимки

20 Aug 2024

Audi обнови 5-цилиндровия компактен RS3. За новата моделна година автомобилът получава промени във външния облик, по-плосък волан и карбонови седалки. Но от Audi са изключително горди и от друг факт - колата мирише по-добре.

Motor1.com разказва, че интериорът на RS3 е направен от приблизително 200 компонента, всеки един от които е подложен на химическа оценка преди инсталация. Audi ги нагрява в специална камера и след това анализира въздуха. Този сложен процес отнема 2-3 часа на детайл. Чак след това материалите се монтират в колата, за да се види как всичко се съчетава. Следват финални тестове.

За да се увери, че всичко ухае приятно в кабината, независимо от метеорологичните условия, Audi има специален екип от петима химици, които отговарят за анализирането на миризмите. Тестови прототип на RS3 е оборудван с външни нагреватели, които симулират високи температури в горещ летен ден, за да се оцени по-добре ароматът в интериора. Въпреки новата тенденция сред производителите на автомобили да се популяризират веган платове, все още можете да намерите истинска кожа на седалките и волана в спортната кола.

Иначе промени под капака няма. Прекрасният 2,5-литров 5-цилиндров агрегат все още развива около 400 к.с. в зависимост от пазара. Цените в Германия започват от 66 000 евро.

Много по-добра от предишната?