МВР с акция в търсене на скъпи коли с фалшиви документи


21 Aug 2024

На територията на София, Велико Търново, Пловдив, Хасково, Бургас и Монтана се извършват проверки за МПС, които са регистрирани в България посредством неистински чужди документи. В хода на полицейските действия, започнали на 15 август, са установени множество висок клас, скъпоструващи автомобили и мотоциклети, които по първоначални данни са обект на кражби от Европейски държави.

Регистрирани са у нас с неистински документи и в последствие продадени в страната, а някои от тях и в чужбина. При спецоперацията, в която участват и полицейски служители от други европейски държави, е установена престъпна схема, при която на откраднатия автомобил се извършва манипулация на номера на рамата и се регистрира с неистински документ. Към момента от полицейските органи са конфискувани четири автомобила и четири мотоциклета, нови модели, за които категорично е установено, че са предмет на престъпление, а над 20 МПС подлежат на издирване.

Специализираната полицейска операция, ръководена от служители на Главна дирекция „Национална полиция“ продължава със съдействието на служители от СДВР, Областните дирекции на МВР във Велико Търново, Пловдив, Хасково, Бургас и Монтана.

Много по-добра от предишната?