Lexus разкри европейския RX

Lexus разкри европейския RX
10 Sep 2015

Европейската премиера на четвъртото поколение на Lexus RX е предвидена за 15 септември като част от автомобилното изложение във Франкфурт. От компанията производител разкриха подробности за модификациите, които ще се предлагат на Стария континент.

От гледна точка на дизайна кросовърът по нищо не се отличава от американския вариант, който бе показан на автосалона в Ню Йорк през април. За Европа обаче ще бъде разширена гамата мотори, като в нея ще бъде включена модификацията RX 200t.

Тази версия е получила 2,0-литров бензинов турбо мотор с 4 цилиндъра, чиито характеристики засега не се съобщават. Най-вероятно това е същият агрегат, който Lexus поставя на моделите си NX, IS, RC и GS. При тях двигателят развива 245 к.с. и 349 Нм, като се съчетава с 8-степенен автомат.

Освен това в семейството RX влизат версията RCX 350 с 3,5-литров V6, развиващ 300 к.с., както и хибридният RX 450h. В неговия агрегат е включен същия този бензинов двигател с 6 цилиндъра и електромотор. Общата мощност е 313 к.с., а разходът на гориво – 5,2 л/100 км. Нивото на вредни емисии СО2 е рекордно ниските за модел от този сегмент 120 г/км.

Производството на модела ще стартира още през този месец, като първите клиенти ще получат автомобилите си до края на годината. Предстои и появата на модификация със 7 места.
 

Първородната Godzilla!