Volvo Trucks с нова сделка за доставка на 300 електрически камиона


22 Aug 2024

Volvo Trucks и глобалната логистична компания DSV подписаха споразумение за сътрудничество за 300 тежкотоварни електрически камиона. Сделката е една от най-големите поръчки за електрически камиони към момента за Volvo. С поръчката DSV ще има една от най-големите тежкотоварни електрически флотилии в Европа.

DSV и нейните контрактори, заедно с Volvo Trucks, се споразумяха да планират въвеждането на 300 електрически камиона с нулеви емисии в операциите на DSV в Европа, като част от плана на компанията за внедряване на 2000 електрически камиона в автопарка си до 2030 година. С поръчката DSV ще има една от най-големите флотилии от тежкотоварни електрически камиони в Европа.

Споразумението също включва 500 камиона Volvo с дизелови и газови силови линии с висока горивна ефективност. Всички камиони е планирано да бъдат доставени между 2024 и 2026 година.

“Много съм горд да задълбочим партньорството ни с DSV. Сътрудничеството и силната ангажираност да направим истинска разлика са от съществено значение за постигането на устойчив транспорт и реално голямо намаление на CO2. Тази поръчка е доказателство за тяхното доверие в нашата компания и показва, че транспорт с нулеви емисии е приложимо решение тук и сега,” казва Рогер Алм, президент на Volvo Trucks.

От 2019 година насам, Volvo Trucks е доставила повече от 3,800 електрически камиони към клиенти в 46 страни по света. В момента Volvo предлага най-широката гама в индустрията с осем изцяло електрически модели, които отговарят на нуждите в широк кръг от приложения – от градска дистрибуция и сметосъбиране до регионална дистрибуция и строителство. 

Много по-добра от предишната?