Електрическата Panamera няма да замени бензиновата

  • Галерия с четири снимки на актуалното трето поколение Panamera Галерия с четири снимки на актуалното трето поколение Panamera

28 Aug 2024

Porsche е една от компаниите, които най-масово електрифицира гамата си. Освен вече представените Taycan и Macan, скоро ще видим изцяло електрическите 718, които напълно заменят бензиновите версии. И това не е всичко – следват напълно електрически варианти на Cayenne и Panamera. Последните две обаче ще си съжителстват мирно и тихо с бензиновата Pana. Това значи, че представеното тази година трето поколение Panamera ще остане в играта поне до 2035 г. Между другото същото важи за електрическия и бензиновия Cayenne, които ще се продават паралелно.

За разлика от тях електрическият Macan постепенно ще измести напълно бензиновите и хибридни версии. Това обаче няма да стане от тази година, а от 2026 г.

Porsche е една от компаниите, които най-сериозно залагат на инвестиции в синтетични горива. Очаква се тяхното развитие също да допринесе за спасяването на Porsche-тата с ДВГ. 

 

Източник: Motor1.com

Много по-добра от предишната?