Елизабет II ще получи първото Bentley Bentayga

Елизабет II ще получи първото Bentley Bentayga
18 Sep 2015

Първата бройка от всъдехода Bentley Bentayga ще бъде подарена на кралицата на Великобритания - Елизабет II. Това стана ясно в кулоарите на изложението във Франкфурт, където британският производител представи първия в историята си кросовър.

Да притежават специалната машина са се борили шейхове, футболисти и поп-звезди, но в крайна сметка изпълнителният директор на Bentley - Волфганг Дюрхаймер, призна, че тя ще бъде връчена на кралската особа. 

Стойността на автомобила не бе съобщена, но се знае, че той е от специална стартова серия -  First Edition, която стартира от 352 000 щатски долара. Това е близо със 100 000 долара повече от стандартния вариант.

Дюрхаймер разкри, че автомобилът ще бъде изпратен в шотландските владения на Елизабет II, по-точно в ловния замък Балморал в Абърдийншър, където пътищата са отлични за всъдехода Bentayga. Топ мениджърът не изключи възможността 87-годишната кралица сама да седне, макар и за малко, зад волана на автомобила. 

Известно е, че Елизабет II е изкарала шофьорски курсове още преди Втората световна война и често управлява колите от своя голям гараж. Именно заради клиенти като нея Bentley са включили към опциите за Bentayga специална електрическа стълбичка, която струва 3100 долара.

Всъщност Bentley Bentayga ще е първият SUV автомобил в кралския гараж от марка, различна от Land Rover. Кралицата разполага с направена по поръчка лимузина на британската марка. Тя е на базата на модела Arnage с V8 мотор, развиващ 400 к.с. На свой ред Bentayga разполага с 608 к.с. и може да развие 301 км/ч.

Към момента над 3600 бройки от първия кросовър на Bentley вече са изкупени от клиенти, което по думите на Дюрхаймер надхвърля годишните производствени възможности на завода на компанията.

 

Разумно предложение от Audi?