Елизабет II ще получи първото Bentley Bentayga

Елизабет II ще получи първото Bentley Bentayga
18 Sep 2015

Първата бройка от всъдехода Bentley Bentayga ще бъде подарена на кралицата на Великобритания - Елизабет II. Това стана ясно в кулоарите на изложението във Франкфурт, където британският производител представи първия в историята си кросовър.

Да притежават специалната машина са се борили шейхове, футболисти и поп-звезди, но в крайна сметка изпълнителният директор на Bentley - Волфганг Дюрхаймер, призна, че тя ще бъде връчена на кралската особа. 

Стойността на автомобила не бе съобщена, но се знае, че той е от специална стартова серия -  First Edition, която стартира от 352 000 щатски долара. Това е близо със 100 000 долара повече от стандартния вариант.

Дюрхаймер разкри, че автомобилът ще бъде изпратен в шотландските владения на Елизабет II, по-точно в ловния замък Балморал в Абърдийншър, където пътищата са отлични за всъдехода Bentayga. Топ мениджърът не изключи възможността 87-годишната кралица сама да седне, макар и за малко, зад волана на автомобила. 

Известно е, че Елизабет II е изкарала шофьорски курсове още преди Втората световна война и често управлява колите от своя голям гараж. Именно заради клиенти като нея Bentley са включили към опциите за Bentayga специална електрическа стълбичка, която струва 3100 долара.

Всъщност Bentley Bentayga ще е първият SUV автомобил в кралския гараж от марка, различна от Land Rover. Кралицата разполага с направена по поръчка лимузина на британската марка. Тя е на базата на модела Arnage с V8 мотор, развиващ 400 к.с. На свой ред Bentayga разполага с 608 к.с. и може да развие 301 км/ч.

Към момента над 3600 бройки от първия кросовър на Bentley вече са изкупени от клиенти, което по думите на Дюрхаймер надхвърля годишните производствени възможности на завода на компанията.

 

Първото Revuelto в България!