BMW демонстрира карбоновото ядро на 7-Series

BMW демонстрира карбоновото ядро на 7-Series
19 Sep 2015

Вече знаем всички подробности за новото поколение на флагмана на BMW. Във Франкфурт, където се състоя официалната публична премиера на 7-Series, успяхме да се запознаем и с технологиите, които се крият под луксозната външност на лимузината.

Една от най-големите новости в автомобила е така нареченото карбоново ядро (Carbon Core). То е изработено от армирана с въглеродни нишки пластмаса (CFRP), като не само прави автомобила по-лек, но и далеч по-здрав и сигурен.

Карбон е интегриран в цялата конструкция на колата - централния тунел, праговете, колонките, напречните и надлъжни греди на тавана. Лекият и здрав материал не е видим с просто око, тъй като е "скрит" по облицовките на флагманския модел. Но благодарение на него теглото на конструкцията на 7-Series е намалено с цели 200 кг. в сравнение с предходната версия. Реално новият модел е със 130 кг. по-лек, тъй като е оборудван с множество допълнителни технологии и екстри.

Инженерите на BMW са заложили не само на новаторството, но и на практичността. Карбонът е здрав, но като всеки друг материал може да бъде повреден и дори разкъсан при удар. В такива случаи колата не се изхвърля, а просто се ремонтира. Свалят се част от металните елементи, след което пострадалите карбонови компоненти се заменят, разкриха от BMW пред Automedia.bg. 

Както вече бе съобщено, новото BMW 7-Series предлага богат избор от бензинови и дизелови мотори, задно или xDrive задвижване. Предлагат се също така две модификации - стандартна и с удължено междуосие. 

Цените на модела в България започват от 169 350 лв. с ДДС.

 

Първородната Godzilla!