Взеха книжката на шофьор заради проблем с тази на негов съименник


02 Sep 2024

Любопитен казус от България и Австрия! След дребно нарушение български шофьор остана без книжка. Защо? Системата на КАТ показва, че книжката на Стилиян Христов е невалидна, защото документът е подновен в Австрия. Абсурдът е, че човекът никога през живота си не е стъпвал в Австрия, да не говорим пък някога да е искал да смени българската си книжка с австрийска. 

Това обаче не пречи на родните полицаи да отнемат не само книжката, но и номерата на Superb-а му и да оставят семейството да се прибира пеша. За щастие проверката се случва в близост до дома му, а не в някой отдалечен край на страната. 

 

След 2-седмична пълна липса на информация, потърпевшият получил обаждане от полицията в петък вечерта, че е станала грешка и молят за извинение. И да дойде да си вземе книжката и номерата.

Оказва се, че главният герой в тази история е не нашата, а австрийската полиция. Тя е подала сигнал за човек с абсолютно същите три имена и дата на раждане. И не е разбрала, че става въпрос за съвпадение на имената. В крайна сметка нашите органи на реда откриват грешката и историята приключва с щастлив край, но след 2-седмично разиграване на Стилиян Христов.

Източник: NOVA

Много по-добра от предишната?